Friday, October 28, 2005

Κάτω ο... φασισμός!


"Μπορεί να μην συμφωνώ με αυτό το οποίο λες, αλλά είμαι πρόθυμος να δώσω ακόμα και την ίδια μου την ζωή για να έχεις το δικαίωμα να το λες", είχε πει ο μεγάλος Βολταίρος, φράση που περικλείει όλο το νόημα της δημοκρατίας! Κάποιοι, όμως, φαίνεται πως... πατάνε πάνω σε αυτή την φράση για να βγάλουν όλο τους το κόμπλεξ, την ανυπολοψία και την αμφίβολη ιδεολογία τους. Ακόμα και έτσι, πάντως, έχουν κάθε δικαίωμα να εκφράσουν την άποψη τους.
Τι με κάνει να αναφερθώ στο παραπάνω; Μα φυσικά κάτι "τυπάκια", που μαζεύτηκαν την Πέμπτη στην μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη και διαμαρτυρήθηκαν για το γεγονός ότι υφίστανται ακόμα οι παρελάσεις, κάτι που σύμφωνα με τους ίδιους ενισχύει τον ρατσισμό στην Ελλάδα και αποτελεί την ρίζα του φασισμού. Ονομάζονται, λέει, "αντιρατσιστική πρωτοβουλία"!!!!
Είναι, μάλιστα, τρεις οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να καταργηθούν οι παρελάσεις στην Ελλάδα. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ γέλασα όταν τους άκουσα...

1. Διαχωρίζουμε τα παιδιά σε αγόρια και κορίτσια και σε κοντούς και ψηλούς, γεγονός που φανερώνει μια ρατσιστική αντιμετωπιση τους, διότι τους βάζουμε "ταμπέλες" και τα χαρακτηρίζουμε.
2. Ο θεσμός των παρελάσεων νομοθετήθηκε επί του κακού δικτάτορα, Ιωάννη Μεταξά και οτιδήποτε σχετίζεται με τον φασισμό του, πρέπει να εκλείψει και να καρταργηθεί σε μια δημοκρατική κοινωνία όπως η σημερινή.
3. Σε καμία άλλη χώρα της Δυτικής Ευρώπης δεν γίνονται μαθητικές παρελάσεις, άρα δεν θα πρέπει ούτε στην Ελλάδα.

Μάλιστα! Αυτοί είναι οι τρεις βαρυσήμαντοι λόγοι, για τους οποίους θα πρέπει να πάψουμε να τιμούμε το έθνος μας, τους ήρωες μας και όσους έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και να κάνουμε τους μάγκες, πετώντας φέιγ βολάν και μιλώντας για ΦΑΣΙΣΜΟ!
Μόνο και μόνο για το γεγονός ότι την... προσπάθεια τους στηρίζουν και 150 εκπαιδευτικοί (!), αξίζει κανείς να ασχολείται μαζί τους και για κανέναν άλλον λόγο.

1. Τι να κάνουμε ρε μάγκες που η φύση άλλους μας έχει κάνεις κοντούς και άλλους ψηλούς, καθώς και κάποιους μας έκανε με... καρύδια και άλλες με αιδοίο; Μέχρι εκεί για αυτό το σαθρό και άνευ ουσίας επειχείρημα.
2. Αφού θα πρέπει να καταργηθεί οτιδήποτε σχετίζεται με τον κακό Μεταξά, τότε θα πρέπει να καταργήσουμε και το ΙΚΑ, διότι νομοθετήθηκε όταν ο ίδιος ήταν στην εξουσία, καθώς και το 8ωρο διότι και αυτό επί των δικών του κυβερνήσεων νομοθετήθηκε, όταν ήρθε σε συμφωνία με τα εργατικά συνδικάτα της εποχής.
3. Ποιος τους είπε ότι θα πρέπει να κάνουμε ότι και στην υπόλοιπη Ευρώπη; Άραγε, θα πρέπει επομένως να καταργήσουμε και την βουλευτική ασυλία για παράδειγμα, μιας και μόνο στην Ελλάδα και την Ιταλία υφίσταται ακόμα και πουθενά αλλού σε όλη την Ευρώπη.

Ως αντιλαμβάνεται κανείς, αυτά τα "τυπάκια" και το 14χρονο κοριτσάκι, που για... συνειδησιακούς λόγους (από τα 14 έχει αποκτήσει τόσο ισχυρή ιδεολογία; Μπράβο!!!!) δεν σήκωσε την σημαία, θα πρέπει να βρουν τίποτα άλλα επιχειρήματα για να συνεχίσουν να έχουν λόγω ύπαρξης. Αντί να δούμε, λοιπόν, πως θα κάνουμε και άλλα πράγματα για να ενισχύσουμε την ιστορική μας μνήμη, καθώς αντιμετωπίζουμε σοβαρό πρόβλημα στις μέρες μας, κάνουμε αμάν για να αφαιρέσουμε και αυτά τα λίγα που έχουμε...
Οπότε, μάλλον, το άλλο μότο που λέει ότι "όποιος ξεχνάει την ιστορία του, δεν έχει κανένα μέλλον" ταιριάζει περισσότερο στην χώρα μας. Όπως πάμε και όσο υπάρχουν τέτοιες απόψεις από ορισμένους, τόσο θα συνεχίσουμε να είμαστε η χώρα της καρπαζιάς, των χλευασμών και του ραγιαδισμού. Αν σας αρέσει, τότε πάω πάσο!

Υ.Γ1: Γεια σου ρε μεγάλε, Νίκο Γεωργιάδη, βουλευτή Κερκύρας! Όχι μόνο "μπούρδες" είναι το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, αλλά θα πρέπει να μετακινήσουμε την Βεργίνα και όλη την Β. Ελλάδα και να φέρουμε την FYROM στην θέση τους, ζητώντας και συγγνώμη από τους... γείτονες που τους ταλαιπωρήσαμε όλα αυτά τα χρόνια!
Υ.Γ2: Θα πρέπει από εδώ και στο εξής να γελάμε όλοι μας με το δάκρυ του "Εθνάρχη", Κωνσταντίνου Καραμανλή, όταν είχε πει ότι "η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική"
Υ.Γ3: Όπως πολλές φορές τελειώνει ο φίλος μου Respect τα κείμενα του, θα το κάνω και εγώ τώρα. Γαμώ τους ανθέλληνες!

3 Comments:

Blogger Kafros7 said...

This comment has been removed by a blog administrator.

11:57 AM  
Blogger Kafros7 said...

Τα είπες όλα... Σίγουρα κάποιοι θα κράξουν και θα μιλήσουν για άμυαλους νέους, που από πολύ μικρή ηλικία είναι "ποτισμένοι" στον φασισμό και το μίσος για τους αλλότριους. Συνήθες φαινόμενο να γίνεται κάποιος αντικείμενο επικριτικών σχολίων, όταν δεν λέει ό, τι και οι υπόλοιποι. Δεν πειράζει, όμως. Όλοι έχουν δικαίωμα γνώμης.

12:38 PM  
Blogger Unknown said...

Ασχετα με το εαν συμφωνώ με τις γενικότερες πολιτικές σου απόψεις, και σου ξεκαθαρίζω ότι είμαι αριστερός για να είμαι έντιμος απέναντί σου,(Το μόνο μας κοινό είναι ότι και εγώ ΓΑΥΡΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ είμαι) θέλω να υπενθυμίσω ότι ο υιός του Βαρβιτσιώτη,ο οποίος αν δεν απατώμαι ανήκει στην Ν.Δ. είχε πεί ότι τα -παιδιά- είναι ελεύθερα να καίνε την σημαία μας αφού έτσι εκφράζονται. Αν άνθρωποι του Ελληνικού κοινοβουλίου λένε ατιμώρητα τέτοιες μαλακίες τότε τι περιμένεις από τα ανεμοδαρμένα?????

4:39 AM  

Post a Comment

<< Home